Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Nieuwe gasdetectietechniek biedt kansen in kwaliteitsbeheer van fruit

Donderdag, 29 juli 2021 11:50
Nieuwe gasdetectietechniek biedt kansen in kwaliteitsbeheer van fruit

Voor gasdetectie zijn momenteel compacte breedbandige MIR SuperContinuum bronnen in opkomst, die een breed spectraal bereik, een hoge lichtintensiteit en een hoge ruimtelijke coherentie hebben. Khalil Eslami Jahromi ziet kansen om deze methode toe te passen om de hoeveelheden vluchtige stoffen die vrijkomen uit fruit te kwantificeren.

 

 

 

 

 

Zo kan de conditie van het fruit worden gecontroleerd tijdens langdurige opslag onder verschillende atmosferische toestanden. Op woensdag 6 juli promoveerde hij aan de Radboud Universiteit, aldus Foodholland.

 

Optische absorptiespectroscopie is een veelgebruikte methode voor gasdetectie, met toepassingen in diverse sectoren. Vooral absorptiespectroscopie in het midden-infrarood golflengtegebied met lasers biedt veelbelovende mogelijkheden voor de snelle, gevoelige, en niet-destructieve detectie van gassen.

 

Conventionele, op laser gebaseerde, methoden voor breedbandige detectie van meerdere gassen maken gebruik van afstembare lasers. Er zijn momenteel echter compacte breedbandige MIR SuperContinuum bronnen in opkomst, die een breed spectraal bereik, een hoge lichtintensiteit en een hoge ruimtelijke coherentie hebben.

 

Khalil Eslami Jahromi beschrijft in zijn proefschrift de bijzondere eigenschappen van MIR SuperContinuum; die in combinatie met absorptie spectroscopie worden gebruikt voor de detectie van gassen in complexe mengsels. Hij ziet mogelijkheden om deze methode toe te passen voor de kwantificeren hoeveelheden vluchtige stoffen die vrijkomen uit fruit. Zo kan de conditie van het fruit worden gecontroleerd tijdens langdurige opslag.

Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen