DSM gaat zich volledig
richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van
voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur
vereenvoudigt.
De gezondheid-,
voeding- en bioscience-activiteiten van DSM ondergaan een reorganisatie waarbij
drie businessgroepen ontstaan, elk met concrete bijdragen aan de gezondheid van
mensen en de gezondheid van de planeet, alsook aan de groeiplannen van DSM. De
drie groepen heten Food & Beverage, Health, Nutrition & Care en Animal
Nutrition & Health.
Geraldine Matchett en
Dimitri de Vreeze, DSM’s Co-CEO’s: “Onze planeet nadert snel kritische en
onomkeerbare ecologische omslagpunten, waar in het recente IPCC rapport voor
wordt gewaarschuwd. Klimaatverandering creëert nu al enorme uitdagingen voor
voedselsystemen wereldwijd. Tegelijkertijd levert de productie van voedsel een
van de grootste bijdragen aan broeikasgassen. Als toonaangevende leider in de
wetenschap achter betere gezondheid en voeding hebben we de mogelijkheid, het
vermogen en daarom de verantwoordelijkheid om onze middelen en expertise aan te
wenden daar waar ze de grootste impact kunnen hebben. Door ons uitsluitend te
richten op onze activiteiten op het gebied van gezondheid, voeding en
bioscience, kunnen we flexibeler opereren, meer impact te maken en
tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan betere en duurzamere voeding.”
Daarnaast bevestigt
DSM dat het bedrijf strategische opties voor de twee bedrijfsonderdelen in de
materialentak bestudeert. Dat kan betekenen dat dit onderdeel binnenkort een
nieuwe eigenaar krijgt.