Het bier van Koninklijke Grolsch wordt sinds jaar en dag gebrouwen volgens de meer dan 400 jaar oude traditie. Sinds de opening van de nieuwe brouwerij in 2004 gebeurt dat aan de hand van de modernste technieken. Het reduceren van het energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn daarbij van groot belang. “Het is onze ambitie om in 2025 en in elk geval voor 2030 een volledig CO2-neutrale brouwerij te zijn” vertelt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Grolsch. “We zijn trots op de goede resultaten die we in de afgelopen jaren hebben geboekt en blijven ons de komende jaren inzetten om de ambities waar te maken”.
Er is al veel veranderd sinds de bouw van de brouwerij. Zowel het energieverbruik als het waterverbruik zijn sinds 2004 met ongeveer 30% gereduceerd. “Toen wij de brouwerij in 2004 openden werd er rond de vijf liter water per liter bier gebruikt” aldus Ladrak. Dat is tegenwoordig flink minder, namelijk 3,8 liter. Niet alleen het waterverbruik is verminderd, ook de energie nodig voor het brouwen en het opwarmen van de pasteurs, spoelmachine en gebouwen is sterk gereduceerd.
ARTIKEL