Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Brunel solar team wint sasol solar challenge

Zondag, 02 oktober 2022 09:10
Brunel solar team wint sasol solar challenge

Het Brunel Solar Team is de winnaar van de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het Nederlandse team eindigde met het meeste aantal kilometers op de teller. Het is hiermee het Belgische team net voor, waarmee het Brunel Solar Team continue om de titel streed. Het Belgische team strandde op de tweede plaats met 38 km verschil.

Het is voor het eerst in drie jaar dat het Nederlandse team weer van het Belgische team weet te winnen. Het Nederlandse team sleept voor het eerst sinds 2018 weer een titel binnen.

Motor niet betrouwbaar genoeg
Dit jaar zou het team voor het eerst aan de start verschijnen met een eigen gebouwde motor. Deze motor kan tot tweemaal zoveel vermogen leveren met hetzelfde gewicht en is efficiënter dan eerdere motoren. Kort voor de start bleek deze elektromotor echter niet betrouwbaar genoeg voor de wedstrijd. Het team maakte daarom gebruik van een oude motor.

Het Brunel Solar Team kwam vrijdag 16 september om 15.37 uur over de streep in Kaapstad. Het team had in totaal 4223 km op de teller, wat 38 km meer is dan het Belgische team. Teamcaptain Sanne Vilters is trots op het team: “De afgelopen dagen zaten we elkaar echt op de hielen. Tijdens elke dagstop bleven we echter herhalen dat we moesten focussen op onszelf en niet met de andere teams bezig moesten zijn. Iedereen heeft zijn eigen taak binnen het team en alleen als iedereen die taak op zijn best zou uitvoeren konden we winnen. Dat dat nu is gelukt bewijst dat we een ijzersterk team zijn en natuurlijk dat we een magische auto hebben!”

De meeste kilometers
De Sasol Solar Challenge is een achtdaagse race van Johannesburg naar Kaapstad in Zuid-Afrika. De wedstrijd draait om het totaal aantal gereden kilometers. Dagelijks bevindt zich op de route een optionele loop, die teams zo vaak mogelijk proberen te rijden voordat zij bij de verplichte dagstop om 17:00 uur aankomen. Het team dat in Kaapstad finisht met het meeste aantal kilometers op de teller wint.

Dat de Nederlandse en Belgische zonneauto’s aan elkaar gewaagd zijn is al de start van de challenge in Johannesburg duidelijk. Het Nederlandse en Belgische team volgen elkaar op de voet en wisselden de koppositie af. Het verschil in kilometers op de teller slonk met de dag. Het Brunel Solar Team spreekt van een strategisch kat-en-muisspel tussen beide landen. Door slimme en creatieve keuzes te maken, probeerden ze de concurrentie te verrassen en te slim af te zijn. Voor de start van de laatste had het Brunel Solar Team slechts 10 km meer op de teller staan dan het team uit België.