Woensdag 13 december, 12.55-14.00 uur
Enkele jaren geleden waren de vooruitzichten voor zonnepanelen enorm positief. Eind 2023 zouden er in Nederland 80 miljoen zonnepanelen zijn geïnstalleerd, goed voor bijna 2,5 procent van de Nederlandse stroom. Een flinke groei, mede door de gunstige salderingsregeling. De verwachting was dan ook dat niet in 2030, maar al in 2023 een kwart van de totale doelen van het nationaal Klimaat- en Energieakkoord gerealiseerd konden worden. De impact op en van Onderhoud was nog niet duidelijk.
Die groei is de laatste jaren helaas niet gerealiseerd. In de periode januari-februari 2022 werden 590 nieuwe projecten geregistreerd met een vermogen van 480,6 megawattpiek, in de periode januari-februari 2023 waren dit 51 projecten goed voor 398,1 megawattpiek. Bovendien is de Overheid van plan om de salderingsregeling tussen 2025 en 2031 af te bouwen.
Zonnepanelen blijven echter een goede investering, vooral door de technische ontwikkelingen in bijvoorbeeld de levensduur. Een goed onderbouwde keuze maken is dus enorm belangrijk! Leer van de Radboud Universiteit en Solarge als het gaat om Duurzaamheid, Onderhoud en leer van de kansen en obstakels.
Tijdens dit leerzame webinar bespreken we:
- Voor- en nadelen van zonnepanelen
- Ontwikkelingen in het vakgebied
- Circulaire aanpak bij zonnepanelen
- User case van Radboud Universiteit
Sprekers
Gerard de Leede, Chief Technology Officer en Co-Founder, Solarge
Gerard is CTO, ondernemer, innovator en business developer met internationale zakelijke ervaringen (Europa, Azië, VS). Uitgebreide ervaring met het succesvol opzetten van nieuwe bedrijven (3 bedrijven in 10 jaar tijd). Diverse leiderschapsrollen vervuld op het gebied van Research & Development, productontwikkeling, productmarktintroducties. Bij Solarge werkt Gerard aan zonnepanelen met een lage co2-uitstoot die PFAS vrij en recyclebaar zijn. Zo versnellen ze niet alleen de energietransitie, maar maken ze hem ook duurzaam.
Tom van Onna, Manager Energie & Energie Transitie, Radboud Universiteit
Tom heeft een technische achtergrond en heeft vervolgens een MSc in Innovation Sciences afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast zijn studie werkte hij als raadgevend ingenieur in de energiebranche en volgde hij diverse energie- en duurzaamheidscursussen aan de Carnegie Mellon University. In die periode heeft hij verder inzicht gekregen in toekomstige energietechnologieën en scenario’s die hij nu toepast bij Radboud Universiteit.
Bedrijfsinformatie Solarge
Bedrijfsinformatie Radboud Universiteit