Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Poll

Prestatie - drijfveer onderhoud
Voor het eerst bevindt de trend, een verouderende asset base, zich in de Top Drie Trends. De focus op het verhelpen van bijbehorende vraagstukken en uitdagingen neemt steeds meer toe. Een voorbeeld hiervan is een groter risico op het gebied van compliance. Zo is aangetoond dat ongeveer 50% van de gevallen waarin gevaarlijke stoffen vrijkomen, veroorzaakt wordt door verouderde assets met gevorderde, corrosie- en erosieprocessen.

Een deel van de fabrieken, vooral in de chemische sector, is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Hetzelfde geldt voor bruggen, wegen en elektriciteitsnetwerken. Deze machines, procesapparaten en infrastructuur lijken door stretching, debottlenecking, modificaties en optimalisaties vaak niet meer op het origineel. Nu, 50-60 jaar later bereiken ze met velen tegelijkertijd het einde van hun levensduur. In cijfers betekent dit dat bijna de helft van de Westerse industriële installaties tussen nu en 2025 vervangen moet worden.

 

Grofweg zijn er twee (noodgedwongen) opties voor bedrijven om met deze uitdaging om te gaan. De eerste optie is ‘simpelweg’ het vervangen van de assets. Ten tijde van de economische crisis hadden bedrijven vaak niet de middelen om assets te vervangen waardoor ze genoodzaakt waren om de levensduur van de assets te verlengen. Met de aantrekkende economie komt er meer budget vrij om assets te vervangen. Voor andere bedrijven, die niet de middelen hebben of noodzaak voelen om vervangingsinvesteringen toe te passen, blijft het relevant om levensduur verlengend onderhoud toe te passen. Enerzijds kan dit als een nadeel worden gezien omdat levensduurverlenging er toe kan leiden dat bedrijven hogere kosten moeten maken ten behoeve van de beschikbaarheid van de assets, ofwel genoegen moeten nemen met een hogere downtime. Anderzijds hoeft levensduurverlening niet per se een nadeel te zijn. Asset Owners/Managers kunnen de verouderende asset base optimaliseren door uitdagingen op dit gebied te combineren met technologische ontwikkelingen. Hiervoor kunnen verschillende technieken worden toegepast zoals LCC of innovatieve oplossingen zoals sensoren die data genereren.

 

Wat is voor u in de toekomst de belangrijkste drijfveer van uw onderhoudsorganisatie?

 

Wat is voor de toekomst de belangrijkste drijfveer van uw onderhoudsorganisatie?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten