Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Poll

Schaarste aan Technisch Geschoold Personeel

De trend schaarste aan technisch geschoold personeel is de meest impactvolle trend in de Top Tien Trends van het NVDO Onderhoudskompas. Al meerdere jaren is dit een erkend probleem en krijgt het veel aandacht vanuit het bedrijfsleven, de overheid en de media. De huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt veroorzaakt door een kwantitatief- en kwalitatief personeelstekort. Het kwantitatieve personeelstekort neemt toe door enerzijds de vergrijzing en anderzijds door de aantrekkende economie. Het kwalitatieve tekort wordt veroorzaakt door onvoldoende aanbod van technisch personeel met de gewenste competenties. Met name het kwalitatieve tekort zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt.

 

Het kwantitatieve tekort aan technisch geschoold personeel neemt onder andere toe door vergrijzing en de aantrekkende economie. Vooral in de sectoren; bouw, metaal-installatietechniek en ICT leidt de aantrekkende economie tot een grotere vraag naar arbeid. Met het opleven van de economie kampen werkgevers steeds vaker met moeilijk vervulbare vacatures. In totaal stonden er vorig jaar in de techniek maar liefst 55.834 vacatures open, het hoogst van alle branches. Voor de komende tijd verwachten veel bedrijven dat de problemen alleen maar groter zullen worden. Het probleem wordt deels gecompenseerd door een stijging van het percentage studenten dat een technische opleiding kiest.

 

In het kader van het NVDO Onderhoudskompas 2018/2019 zijn we reuze benieuwd hoe u het (mogelijke) tekort aan maintenanceprofessionals ervaart. Stemt u mee? 

Hoe ervaart u het tekort op de technische arbeidsmarkt in uw onderhoudsorganisatie?


Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten