Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Vlissingen maakt weg vrij voor grotere schepen

Vrijdag, 02 juni 2017 09:59
Vlissingen maakt weg vrij voor grotere schepen
Zeeland Seaports wil een zogenoemde 'Maatwerkgeul' realiseren in de Westerschelde. Deze geul maakt de haven van Vlissingen-Oost beter toegankelijk voor grote bulkcarriers met een diepgang van 16,5 meter. Voor deze Maatwerkgeul moet een 'drempel' in de vaargeul worden weggehaald tot een diepte van 15,5 meter. Deze drempel ligt in de monding van de Westerschelde, in het gebied Wielingen, dat bij de gemeente Vlissingen hoort.

Rijkswaterstaat voert dit werk uit en vraagt hiervoor medewerking van de gemeente. Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders ziet geen bezwaren in het afgeven van de benodigde vergunning. Als de drempel tot een diepte van 15,5 meter wordt 'weggefreesd', kunnen zwaarder beladen, grotere schepen met meer diepgang de Westerschelde opvaren. Bij het juiste getij en bepaalde stroming tot 16,5 meter diepte. Op dit moment is het soms zo dat een containerschip dat uit Zuid-Amerika komt, minder lading mee krijgt, omdat het schip anders de Westerschelde niet op kan. Als men de toegang tot de havens verbetert.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten