Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Vliegtuigindustrie verbetert toekomst sperspectief composieten

Donderdag, 10 november 2016 09:27
Vliegtuigindustrie verbetert toekomst sperspectief composieten

De vliegtuigindustrie zal bijzonder goede groeiperspectieven bieden aan vezelversterkte composieten - zowel voor glasvezel als voor koolstofvezel.

 


In hun marktonderzoek van 2015 hebben de auteurs van de brancheorganisatie Composites Germany een jaarlijkse groei van dertien procent voorspeld alleen al door toepassing van koolstofvezelversterkte kunststof in de vliegtuigindustrie. Vandaag de dag is deze sector al goed voor een derde deel van de wereldwijde vraag. Volgens de voorspelling zou de vraag gaan groeien naar minstens zestig duizend ton in de periode tussen nu en 2021.  De vakbeurs Composites  Europe  wordt gehouden op 29 november en 30 november  in Messe Düsseldorf. Daar zal worden getoond wat de sector al kan doen voor de vliegtuigindustrie. Er zijn driehonderdvijftig exposanten te verwachten uit 27 landen.  Voor ontwerpers en ingenieurs uit de vliegtuigindustrie wordt een speciale tour georganiseerd langs geselecteerde exposanten waardoor een goede eerste indruk ontstaat.
 
Hybride lichtgewicht  
In de vliegtuigproductie gaat men steeds meer in de richting van ‘de juiste materialen op de juiste plaats' en onder deze noemer ontstaan meer hybride lichtgewicht constructies. Er wordt ook een Lightweight Technologies Forum georganiseerd als onderdeel van Composites Europe. Met vezelversterkte kunststof en aluminium zal Düsseldorf de grootste tentoonstelling zijn voor de lichtgewicht uitdagingen die er bestaan voor de sectoren automotive, luchtvaart, machinebouw, sport & vrije tijd, windenergie en bouw. De organisatie verwacht zo'n 35 duizend deskundige bezoekers uit de industrie en uit de wereld van research & development.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten