Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Veel onrust bij aanbesteding strooizout

Vrijdag, 10 november 2017 03:21
Veel onrust bij aanbesteding strooizout
Als de winter vroeg begint dit jaar, dan kan het zijn dat er nog niet genoeg strooiwagens beschikbaar zijn. Er heerst namelijk nog veel onrust over de aanbesteding van strooizoutcontracten. Verliezende aannemers dreigen Rijkswaterstaat met procedures. De kans dat zij een rechtszaak winnen is klein. Het enige gunningscriterium is namelijk de prijs. Dat meldt Cobouw. 

In heel Nederland zijn er 500 strooiwagens en 350 sneeuwploegen nodig. Hiervoor brengt Rijkswaterstaat elk jaar enkele raamcontracten op de markt. Uit de tenderstukken blijkt dat de laagste prijs het enige gunningscriterium is voor de 5-jarige zoutcontracten. Dat zorgt voor grote frustratie bij verschillende partijen. 

Geen openheid en vage antwoorden
Naast dat Rijkswaterstaat goedkopere aannemers wil, geven zij ook geen openheid van zaken, stellen de marktpartijen. Ook schuift Rijkswaterstaat kritische vragen na de voorlopige gunning terzijde of beantwoordt ze met vage antwoorden. Daarom verdenken de verliezende marktpartijen Rijkswaterstaat van vriendjespolitiek. Volgens hen worden allerlei termijnen opgerekt en geeft Rijkswaterstaat bepaalde partijen een tweede kans. 

Groningen en Drenthe
Zo stapte bij de aanbesteding in Groningen de verliezende partij Sita naar de rechter, omdat de gunning opnieuw aan Krinkels was gegeven. Sita was het hier niet mee eens, maar verloor de rechtszaak. Ook in Drenthe rommelt het. Bij een recente vlootschouw keurde Rijkswaterstaat 16 voertuigen af, omdat deze ongeschikt zouden zijn voor het nieuwe strooiseizoen.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten