Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Universiteit Maastricht en SABIC krijgen een subsidie

Vrijdag, 12 februari 2016 12:05
Universiteit Maastricht en SABIC krijgen een subsidie

Universiteit Maastricht en NVDO Lidbedrijf SABIC krijgen een subsidie van het NWO voor het gezamenlijk onderzoek naar polymeermembranen op basis van hernieuwbare copolymeren.De onderzoekers gaan chemisch inerte, stevige en goedkope polymeermembranen maken met toepassingen in bijvoorbeeld waterzuivering of batterijen. Hiertoe zullen nieuwe blok- en graft-copolymeren gemaakt worden die zichzelf op nanoschaal ordenen. Door het selectief degraderen / verwijderen van één van de componenten, ontstaan poriën in de membranen. Het polymeer dat selectief verwijderd wordt, is bio-gebaseerd (niet fossiel) èn kan hergebruikt worden, wat maakt dat dit onderzoek een sterke groene stempel heeft. Gedurende het onderzoek wordt kennis opgebouwd om de eigenschappen van de poreuze membranen te sturen.

Innovatiefonds Chemie
Uit het Innovatiefonds Chemie zijn acht LIFT-samenwerkingsprojecten van universitaire onderzoekers en bedrijven toegekend. NWO Chemische Wetenschappen draagt in totaal 1,5 miljoen euro bij aan de verschillende projecten en het bedrijfsleven in totaal 0,5 miljoen euro. LIFT is een nieuwe publiek private samenwerkingsvorm die in 2015 is geïntroduceerd. In een LIFT-project werken minstens één bedrijf en één kennisinstelling samen aan chemisch onderzoek.

Reageren

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vind u op ons cookiebeleid. Sluiten