Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Uitstel groot onderhoud A12 door verjongingscrème

Zaterdag, 24 juni 2017 03:15
Uitstel groot onderhoud A12 door verjongingscrème
Rijkswaterstaat voorziet de A12 tussen Bunnik en Veenendaal in beide richtingen van een verjongingscrème die in het asfalt trekt en zorgt voor een kwaliteitsverbetering. Hiermee wordt volgens Rijkswaterstaat het eerste groot onderhoudsmoment uitgesteld. De nieuwe beschermlaag zorgt tijdelijk voor minder stroefheid van het asfalt. Daarom is de snelheid tijdelijk verlaagd naar 90 km/h. Op die manier wordt een traject van zo'n 48 km behandeld.
De toepassing van de verjongingscrème betekent volgen Rijkswaterstaat een besparing op onderhoudskosten, minder verkeershinder en het is een milieuvriendelijkere manier van wegbeheer. Voordelen voor de weggebruiker zijn minder en kortere wegafsluitingen. Ook het uitvoeren van onderhoud met de verjongingscrème gaat sneller dan het vervangen van asfalt. Wanneer de veiligheid het toelaat kan dat zonder het volledig afsluiten van de weg.

De verjongingscrème is het resultaat van onderzoek dat zes jaar geleden startte en werd uitgevoerd door Rijkswaterstaat, TU Delft en TNO samen met aannemers Heijmans, BAM Wegen, Latexfalt en ESHA. Doel was verlenging van de levensduur van zoab (zeer open asfaltbeton) met verjongingsmiddelen. Via onderzoek op een aantal snelwegen waar testvakken zijn aangelegd, is aangetoond dat het verjongingsmiddel kleine scheurtjes in het asfalt heelt en het bitumen (teer) in het asfalt oppept en aanvult zodat de steentjes minder snel loslaten. Resultaten tot dusver tonen aan dat de levensduur van het zoab met drie jaar kan worden verlengd.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten