Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Tonnen schade aan NS-treinen door graffiti met zuur

Vrijdag, 10 november 2017 03:15
Tonnen schade aan NS-treinen door graffiti met zuur
Een graffitispuiter heeft onlangs in Noord-Holland zeventien NS-treinen beschadigd door de voertuigen te bekladden met een verf waarin een soort zuur is verwerkt. Daarmee wordt de eigen verflaag van de trein beschadigd. De treinen werden ook bekrast. Volgens NS bedraagt de schade ongeveer vier ton. NS heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bij drie treinen was de schade zo omvangrijk, dat zij helemaal opnieuw geschuurd moesten worden. Daardoor zijn zij anderhalve week niet inzetbaar voor reizigers.

Vandalisme
NS zegt in een reactie op het vandalisme het onacceptabel te vinden als haar treinen beschadigd worden. “Graffiti spuiten is strafbaar, veroorzaakt hinder voor onze reizigers en het kost veel geld om het te verwijderen. Wij zijn daarom samen met de politie op zoek naar de dader. Met de politie roepen ook wij de dader op zich te melden.”

De politie heeft beeldmateriaal van de verdachte. Mocht hij of zij niet voor 1 november melden, worden deze beelden via diverse social media en op politie.nl gedeeld. Ook SpoorPro zal deze beelden helpen verspreiden.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten