Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Studenten winnen internationale prijs met robot design

Vrijdag, 21 april 2017 12:10
Studenten winnen internationale prijs met robot design

Een gecombineerd team van Fontys-studenten, middelbare scholieren en studenten van TU/e heeft in Florida een internationale prijs gewonnen met hun ontwerp voor een robot. Team Rembrandts won de Industrial Design Award tijdens een prestigieus toernooi waarin studenten met hun zelfgebouwde robot een behendigheidscompetitie aangaan. Team Rembrandts bestaat uit studenten van Fontys Hogeschool Engineering, leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, het Heerbeeck College in Best, het Summa College in Eindhoven en studenten van de TU/e.  Aan de wedstrijd deden 49 teams met hun eigengebouwde robot mee. Die werden aan allerlei proeven en opdrachten blootgesteld. Zo moest bijvoorbeeld der behendigheid van de robot getest worden met een bal die via stoomdruk moest worden weggegooid. Ook moesten de robotten tegen een object omhoog klimmen. 

Team Rembrandts wist de halve finale te halen, maar won deze net niet. De jury was niettemin zwaar onder de indruk van de functies van de Eindhovense robot, van de marketing die het team er omheen had bedacht en vooral van het design. Daarom kreeg het Brabantse team uiteindelijk de prijs voor het beste design. 'A work of art' betitelde de jury de Eindhovense robot.

Ron Visser, chief and founder van Team Rembrandts: "We krijgen de prijs voor de meest kwalitatieve robot, waarbij ontwerp en hoe de robot eruit ziet, eigenlijk alles meetelt." Een prachtig resultaat dus. Dat vinden Ron en zijn teamgenoten ook.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten