Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Spie ontwerpt besturingskasten voor nieuwe tunnel

Vrijdag, 19 mei 2017 12:16
Spie ontwerpt besturingskasten voor nieuwe tunnel

Spie gaat de besturingskasten voor de nieuwe tunnel op de A9, ten westen van Amsterdam, ontwerpen en bouwen. De kasten sturen allerlei technieken in de tunnel aan.
De nieuwe tunnel is drie kilometer lang en heeft vier soorten besturingskasten nodig. Spie bracht in de IK-, TK-, LSK- en RK-kasten alle nodige technieken onder.
1500 kastdelen
Het gaat om besturings- en transmissiekasten, pictogrammen, tunnelverlichting, tunnelventilatie, kwaliteitsmetingen, vluchtdeuren, brandblusinstallatie, vloeistofpompen, energie- en gsm-voorziening, communicatie- en omroepinstallatie, waarschuwingsinstallatie, verlichting in het middentunnelkanaal, verkeersinstallaties en Motorway Traffic Management. Alles wordt bewaakt door 1500 kastdelen, die in de technische buis van de tunnel komen te hangen.

Panelen
Spie neemt de engineering en de bouw van de kasten voor zijn rekening en adviseert bij het ontwerp van de panelen. Eindverantwoordelijke is Ixas. Dit consortium bestaat onder andere uit Heijmans, Fluor en Ballast Nedam. De tunnel wordt in opdracht van Rijkswaterstaat gebouwd.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten