Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Siemens wint tender zelfrijdende metro’s Wenen

Donderdag, 05 oktober 2017 01:13
Siemens wint tender zelfrijdende metro’s Wenen
Stadsvervoerder Wiener Linien heeft de aanbesteding voor de levering van 45 metrovoertuigen aan NVDO Lidbedrijf Siemens gegund. Een aantal van deze nieuwe metro’s gaat op de volautomatische metrolijn U5 in Wenen rijden, die op dit moment wordt aangelegd. Op deze metrolijn zal straks sprake zijn van Unattended Train Operation (UTO). Dit is de benaming voor volledig bestuurderloze spoorsystemen. 
De nieuwe metrovoertuigen gaan zowel volautomatisch als met metropersoneel rijden en zullen de oude voertuigen op de metrolijnen U1, U2, U3 en U4 vervangen. Net als de huidige voertuigen zijn de nieuwe metro’s toegankelijk en uitgerust met airo en videobewaking. “We krijgen een modern voertuig dat compatibel is met de bestaande spoorinfrastructuur en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding heeft”, aldus topman Günter Steinbauer van Wiener Linien.

Metroprojecten
In 2030 zullen er naar verwachting meer dan twee miljoen mensen in Wenen wonen. Om de groeiende mobiliteitsbehoefte op te kunnen vangen wordt de huidige metrolijn U2 verlengd en de nieuwe bestuurderloze metrolijn U5 aangelegd. In 2020 wordt er gestart met het testen van het eerste voertuig. In 2030 zullen alle 45 metro’s geleverd zijn. Onderdeel van de opdracht van Siemens is ook het onderhoudscontract. Het onderhoud zelf wordt door het personeel van de Wiener Linien uitgevoerd, maar het risico ligt bij de fabrikant.

Van harte proficiat namens de NVDO!

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten