Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Royal FrieslandCampina automatiseert kaasfabriek

Vrijdag, 10 maart 2017 12:55
Royal FrieslandCampina automatiseert kaasfabriek
NVDO Lidbedrijf FrieslandCampina koos voor het Franse BA Systèmes voor de AGV automatisering van hun kaasfabriek in Gerkesklooster.De implementaties werd onlangs succesvol afgerond. Gerkesklooster is een belangrijke fabriek van FrieslandCampina voor de productie van de bekende Gouda-kaas en foliekaas.Ongeveer twee jaar geleden, na een brand die het magazijn en een deel van de pekel-unit unit volledig verwoestte, besloot het bedrijf tot een investering van meer dan 30 miljoen euro voor de wederopbouw van de fabriek met daarbij een nieuw geautomatiseerd opslag- en rijpingsmagazijn voor de kaas.Op basis van de positieve ervaringen met een eerder succesvol geïmplementeerd AGV-systeem in hun kaasfabriek in Marum, werd BA Systèmes opnieuw gekozen als partner voor de volledig geautomatiseerde afhandeling van zware 4.500 kg stalen frames met Goudse kaas en 1.500 kg wegende kisten met foliekaas in Gerkesklooster.Daar transporteert een vloot van 8 zware AGV’s de 4.500 kg frames vanuit de 3-hoge blokstapeling in de rijpingcellen naar de twee kaas behandelingsunits in het gebouw en terug.

Een vloot van 5 kleinere AGV’s transporteert de 1.500 kg kisten met foliekaas, stapelt ze tot 6-hoog in de bufferopslag, of zet de kisten direct in de expeditiehal op de juiste volgorde klaar voor verzending. Terugkomende lege kisten worden door dezelfde AGV’s opgeslagen in drive-in stellingen met 3 niveaus. Met een jaarlijkse omzet van 11,3 miljard euro is FrieslandCampina een van ‘s werelds grootste zuivelondernemingen en biedt werk aan meer dan 22.000 mensen.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten