Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Nieuw veldlab om leidingbreuken beter te voorspellen

Vrijdag, 17 maart 2017 08:57
Nieuw veldlab om leidingbreuken beter te voorspellen
Veldlab STOOP (Sensortechnologie Toegepast Op Ondergronds Pijpleidingen) geopend; Binnen het STOOP-project wordt door alle gastransport en bijna alle drinkwaterbedrijven in Nederland, Deltares, TNO en Sky Geo toegepast onderzoek gedaan naar het beter voorspellen van leidingbreuken ten gevolge van grondzakkingen.

Aanleiding zijn de bijna incidenten met gebroken gasleidingen. Op basis hiervan heeft de Onderzoekraad voor Veiligheid aanbevolen om maatregelen te nemen.


Op basis van Big Data
STOOP bouwt aan een monitoringsysteem. Dat gebeurt op basis van Big Data; over de opbouw van de ondergrond, historische informatie over gas- en watertransportleidingen en bouwkundige constructies. Hiermee kan voorspeld worden wanneer een leiding dreigt te bezwijken, zodat deze tijdig kan worden vervangen. Die technologie wordt in het veldlab in Groningen, een praktijk-omgeving waarin kennisinstellingen en bedrijven samen aan de oplossingen werken, getest.

Andere toepassingen STOOP
Het monitoringsysteem is ook zeer geschikt voor waterleidingen, riolering, stadsverwarming, olieleidingen, telecomleidingen en ondergrondse hoogspanningsleidingen.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten