Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Luchtbehandelingssysteem filtert fijnstof en ultrafijnstof

Vrijdag, 04 november 2016 04:58
Luchtbehandelingssysteem filtert fijnstof en ultrafijnstof

De Nederlandse technologische startup Envinity Group presenteert nieuw luchtbehandelingssysteem. De innovatie zou fijnstof en ultrafijnstof uit de lucht moeten filteren.


Het systeem behandelt door middel van een 5-staps technologie 80.000 m³ lucht p/u en filtert 100 procent fijnstof (F9-filters), aldus de startup. Daarnaast filtert het bijna 95 procent ultrafijnstof uit de omgevingslucht, iets wat tot voorkort voor onmogelijk werd gehouden. Hiermee legt de Envinity Group een nieuwe basis voor de aanscherping van de Europese richtlijnen voor fijnstofuitstoot en maakt het de weg vrij voor investeringen door het bedrijfsleven die tot vandaag door de richtlijnen worden geblokkeerd.

Europese normering niet toereikend
De nieuwe technologie moet het mogelijk maken om een veel lagere concentratie fijnstof in de lucht te realiseren dan de huidige Europese regels voorschrijven, aldus Envinity Group. De huidige richtlijnen richten zich voornamelijk op het terugdringen van de uitstoot van fijnstof bij de bron, door voorschriften voor onder andere vliegen, varen en rijden, andere routes gebruiken, lagere maximumsnelheden enzovoorts. Met de introductie van de nieuwe luchtbehandelingstechnologie maakt Envinity Group naar eigen zeggen duidelijk dat de bestaande richtlijnen voor fijnstofuitstoot niet meer voldoen aan de huidige standaard.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten