Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Enthousiasme over duurzame aanpak Rijkswaterstaat

Vrijdag, 30 juni 2017 03:11
Enthousiasme over duurzame aanpak Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat zet, door middel van verschillende marktinstrumenten, 100 procent in op duurzaam inkopen. Deze manier van werken werkt, en de markt is er heel enthousiast over. Dat blijkt uit een evaluatie met verschillende partijen, zo meldt Rijkswaterstaat.Rijkswaterstaat heeft met ruim 80 andere partijen in de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 afgesproken om samen te werken aan een duurzame GWW-sector. In aanbestedingen is duurzaamheid dan ook een kwaliteitscriterium. Rijkswaterstaat maakt bij deze aanpak van duurzaam inkopen gebruik van twee instrumenten: de CO2-Prestatieladder en DuboCalc.


CO2-Prestatieladder en DuboCalc
De CO2-Prestatieladder heeft 5 treden waarop een aannemer kan inschrijven. Elke trede laat zien hoe ambitieus iemand is om de CO2-uitstoot te verminderen. Hoe hoger, hoe ambitieuzer. De ambitie wordt door Rijkswaterstaat beloond met een fictieve aftrek van de inschrijfprijs. Met DuboCalc kan een aannemer de verschillende duurzaamheidsaspecten van een ontwerp doorrekenen.

Marktpartijen zijn enthousiast
Uit de evaluatie blijkt dat vrijwel alle marktpartijen enthousiast zijn over der aanpak van Rijkswaterstaat. Een aantal bedrijven, zoals BAM Infra, zetten al in op duurzaamheid. Voor hen is de manier waarop Rijkswaterstaat aanbesteed een extra duwtje in de goede richting. De aanpak van Rijkswaterstaat werkt twee kanten op: duurzaamheid wordt vertaald naar concrete toepassingen in de praktijk, en marktpartijen krijgen waardering voor het werken aan verduurzaming van projecten.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten