Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Afspraken Rijkswaterstaat en bouwbedrijven lijken te werken

Woensdag, 04 januari 2017 11:16
Afspraken Rijkswaterstaat en bouwbedrijven lijken te werken
Aanbestedingen worden reëler. Rijkswaterstaat gaat niet langer in zee met bedrijven die offertes doen met prijsopgaven die ze niet kunnen waarmaken. `We hebben dit jaar een aantal partijen aangesproken omdat het bedrag te laag was`, aldus Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat is Nederlands grootste opdrachtgever op het gebied van bouwprojecten.

De afspraken tussen Rijkswaterstaat en de bouwsector beginnen te werken. Begin 2016 legden ze in een zogeheten Marktvisie vast dat opdrachtgevers en aannemers beter gaan samenwerken. Bouwers mogen niet te laag inschrijven bij aanbestedingen en Rijkswaterstaat legt niet langer alle risico`s bij de opdrachtnemer neer.

Door overcapaciteit is er druk op de prijzen, maar er is een grens qua haalbaarheid, stelt Dronkers. `We zoeken uit of iets wél kan, of bijvoorbeeld voorgestelde innovaties haalbaar zijn. We willen zeker zijn dat we niet bij de eerste tegenslag direct tegen een reuzenclaim aanlopen.` Sinds Dronkers in 2010 bij Rijkswaterstaat kwam, verloren 1.500 mensen hun baan en werd er 20% op kosten bezuinigd. Nu richt de organisatie zich op `wendbaar` zijn.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten