Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

3 november 2017: Kennis over materialen voorkomt problemen; alles over hout, staal en beton

3 november 2017: Kennis over materialen voorkomt problemen; alles over hout, staal en beton

Tijdens deze middag zoomen we met name in op de materialen Hout, Staal en Beton. We praten u bij over de materiaal specifieke eigenschappen, mogelijke schadebeelden en (risico’s), bescherming tegen degradaties (beperken van risico’s) en mogelijke herstelmaatregelen. De middag bevat vele voorbeelden uit de praktijk waardoor de deelnemers de koppeling tussen theorie en praktijk kunnen maken.


Met experts van topniveau krijgt u deze dag helder inzicht in het belang van deze materialen en de juiste omgang hiermee.

Programma
12.15 uur              Ontvangst met lunch
13.00 uur              Welkom en introductie door Ingenieursbureau Westenberg
13.15 uur              Belang van Materiaalkennis
Door: Erik Schuring, ECN
Materialen en de kennis van materialen maken onze maatschappij leefbaar. Een juiste toepassing van materialenkennis voorkomt hoge (onderhouds-)kosten en onverwacht falen van installaties. Ook voor de circulaire economie moet goed ‘voor’-gedacht worden over gebruikte materialen en materiaalcombinaties.

14.00 uur              Hout; keuze, eigenschappen en gebruik
Door: Hendrik Bakker, Ingenieursbureau Westenberg
Een natuurlijk materiaal dat leeft. De warme uitstraling en de vele mogelijkheden maken het materiaal hout tot een geliefd en veel gebruikt materiaal in de openbare ruimte. Maar hoe kunnen wij dit materiaal optimaal gebruiken, zodat de constructies zo lang mogelijk meegaan en ook duurzaam zijn? Het antwoord zit in de kennis van de eigenschappen van dit materiaal.

14.45 uur              Beton; keuze, eigenschappen en gebruik
Door: Rob Mulder, Ingenieursbureau Westenberg
Hard, slijtvast, sterk…. Maar beton is meer dan zand, grind, cement en water. Ook beton kent haar vijanden en door deze te onderkennen in het betonmengsel en het ontwerp kunnen vele problemen worden voorkomen. Ook hier is een goed ontwerp essentieel voor de duurzaamheid en levensduur van de constructie.

15.30 uur              Pauze

15.45 uur              Staal; keuze, eigenschappen en gebruik
Door: Frank Maatje, Bouwen met Staal
Staal, het constructiemateriaal dat zowel hoge trek- als drukkrachten kan opnemen, en daardoor ook vaak in combinatie met andere materialen wordt toegepast, zoals hout, beton en kunststof. Om staal goed toe te kunnen passen is kennis van het materiaal en de toepassing noodzakelijk. Staal is een op en top circulair, “nieuw staal” wordt voor meer dan 50% uit “oud staal” gefabriceerd.

16.30 uur              Rondleiding
17.15 uur              Afsluiting met netwerkborrel


Kosten:                               
€ 185,- excl. BTW

LET OP!
Geef bij uw aanmelding het documentnummer van uw paspoort of ID kaart door! (in het veld opmerkingen)
Dit ivm toegang tot de locatie.


Dit Maintenance College wordt georganiseerd in samenwerking met

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten