Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Root Cause Analysis

De RCA methode is vooral een andere manier van denken en een systematische aanpak. Probleemanalyse begint met een team dat onbevooroordeeld naar het probleem kan kijken en kennis en kunde van het probleemgebied heeft.

De eerste actie is het verzamelen en ordenen van alle feiten over het kwaliteitsprobleem. Hierbij hoort niet alleen wat al gedocumenteerd is, maar ook het vastleggen van de situatie en interviewen van de betrokkenen.

Alle feiten worden vastgelegd in een chronologische reconstructie van alle gebeurtenissen voorafgaand aan het optreden van het probleem. Uiteindelijk wordt een oorzakenboom opgesteld waarin alle causale verbanden vastgelegd worden. De boom is een voor iedereen inzichtelijke weergave hoe het probleem is ontstaan. Het maakt bovendien aantoonbaar (bewijslast) wat de echte oorzaken zijn. De overtuigingskracht om mensen en middelen aan te wenden voor het realiseren van verbeteringen is daarmee ijzersterk.

Nieuw onderhoudssysteem laat machines zichzelf herstellen

Nieuw onderhoudssysteem laat machines zichzelf herstellen

Wetenschappers van Fraunhofer en partners uit de industrie werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe onderhoudstechnologie die het mogelijk maakt om de downtime van machines te voorspellen voordat ze zich voordoen.

Lees verder
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten