Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

PAS 55

PAS 55

De PAS 55 is een internationale standaard voor assetmanagement. De PAS 55 stelt bedrijven in staat zich te laten certificeren als assetmanagement-organisatie. Essent, Intergas Netbeheer en Alliander (voormalig Continuon) zijn de eerste Nederlandse organisaties die PAS 55 zijn gecertificeerd.
Waar toetst de PAS 55 op?

De PAS 55 toetst op het aanwezig zijn van een assetmanagementsysteem. Een assetmanagementsysteem is het geheel aan activiteiten, procedures en ondersteunende middelen die nodig zijn om assetmanagement toe te kunnen passen.

Belangrijk hierbij is dat het gaat om de gehele assetportfolio, van component tot systeem en om de hele levenscyclus van assets, van ontwerp tot sloop.

De PAS 55-2008 toetst op het aanwezig zijn van:

  • een kader en beleid (asset management policy)
  • doelstellingen, strategieën en plannen
  • ondersteunende middelen en sturingsinstrumenten
  • implementatie van assetmanagementplannen
  • prestatiemetingen en verbeteringsslagen
  • bijstelling door management (management review)

Nieuws

03-08-2014 Wat is Asset Management?

De ISO 55.000 is een internationale standaard voor de wijze waarop je asset management doet en is toepasbaar voor vel...

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten