Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Zuid-Holland wil openbaar warmtenet

Zaterdag, 01 april 2017 12:49
Zuid-Holland wil openbaar warmtenet
Het Havenbedrijf Rotterdam wil samen met Gasunie, Eneco en de provincie Zuid-Holland en Warmtebedrijf Rotterdam honderden miljoenen investeren in een openbaar warmtenet. Dat hebben deze partijen donderdag bekendgemaakt.


Samenwerking
Via dit net van pijpleidingen kunnen bedrijven warm water leveren en afnemen. Net als bij het elektriciteitsnetwerk komt er een onafhankelijk netwerkbeheerder, lichtte topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam toe. De Warmtealliantie, zoals de samenwerking heet, doet nu onderzoek naar alle geschikte warmtebronnen en warmteafnemers in Zuid-Holland. Nog voor de zomer moet de precieze investering duidelijk zijn die de bedrijven gaan doen.

Restwarmte
Met name de Rotterdamse haven levert veel restwarmte die bijvoorbeeld gebruikt kan worden in de de glastuinbouw of voor het verwarmen van huishoudens. Met de warmte van alleen de haven kunnen op jaarbasis 500.000 huizen verwarmd worden.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten