Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Zonnepanelenfabriek naar Groningen

Vrijdag, 28 april 2017 01:13
Zonnepanelenfabriek naar Groningen

Het Friese bedrijf Powerfield heeft plannen in Noordoost-Groningen een zonnepanelenfabriek te bouwen. Op korte termijn maakt de zonneparkontwikkelaar bekend welke locatie het precies op het oog heeft.

In de fabriek moeten jaarlijks 1,2 miljoen zonnepanelen worden geproduceerd, wat werk biedt aan honderd tot honderdvijftig mensen. Met de fabriek is een investering van een kleine twintig miljoen euro gemoeid. Powerfield verwacht ongeveer de helft van de jaarproductie zelf af te nemen voor de zonneparken die het ontwikkelt. 

Elwin ter Horst van het in Dokkum gevestigde bedrijf is niet bang de concurrentie met Aziatische landen aan te gaan. In de Volkskrant zegt hij: “Zonnepanelen uit China zijn fors duurder geworden door de importheffing die de Europese Commissie in 2013 heeft ingesteld. Bovendien zijn de transportkosten hoog. Dat bracht ons op het idee om zelf de bouw van de panelen weer ter hand te nemen.”
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten