Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Zeeuws-Gentse havenfusie krijgt vorm

Woensdag, 05 juli 2017 11:51
Zeeuws-Gentse havenfusie krijgt vorm
Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent verwachten dat de fusie tussen beide voor het eind van dit jaar is afgerond. Uit een afgeronde verkenning blijkt dat een samengaan tussen beide havenbedrijven ‘technisch’ mogelijk is.De uitkomsten van de fusieverkenning zijn door Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent naar buiten gebracht. De voornaamste uitkomst is dat een fusie op gelijkwaardige basis haalbaar is en dat voor alle vraagstukken oplossingen zijn te bedenken. Het nieuwe fusiebedrijf krijgt de vorm van een Europese vennootschap als holding voor de twee havenbedrijven. Een nieuw toezichthoudend orgaan met daarin vier Nederlandse en vier Vlaamse vertegenwoordigers zal de huidige raad van commissarissen van Zeeland Seaports en de raad van bestuur van het Havenbedrijf Gent gaan vervangen. De huidige ceo’s Jan Lagasse en Daan Schalck zullen samen het nieuwe havenbedrijf gaan leiden.

Nu buigen de aandeelhouders en personeelsvertegenwoordigingen zich over de uitkomsten van de fusieverkenning. De aandeelhouders van Havenbedrijf Gent zijn de stad Gent, de gemeenten Evergem en Zelzate en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. De aandeelhouders van Zeeland Seaports zijn de gemeenten Vlissingen, Terneuzen en Borsele en de provincie Zeeland.

In onderstaande video geeft ceo Jan Lagasse van Zeeland Seaports een toelichting op de fusieplannen.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten