Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Walstroom voor Port of Den Helder

Donderdag, 16 februari 2017 12:24
Walstroom voor Port of Den Helder

Port of Den Helder gaat voor bijna anderhalf miljoen euro walstroom aanleggen. De provincie Noord-Holland heeft maandag 23 januari een subsidie van 500.000 euro toegekend aan het project dat onder meer zorgt voor een flinke reductie van de Co2-uitstoot.
Doel is dat schepen na afmeren in de civiele haven overschakelen op walstroom in plaats van te blijven draaien op de eigen motoren. Dit zorgt voor een flinke reductie van emissies en meteen ook voor minder geluid in de haven. Het gaat om het gebied tussen Moormanbrug en de Koopvaardersschutsluis, Nijverheidskade en Spoorweghaven. Mede door het aanleggen van walstroom kan de haven verder ontwikkeld worden en kan de ruimte intensiever worden gebruikt. Zo kunnen de Nijverheidskade en de Spoorweghaven beter worden gebruikt voor langliggers. De ligplaatsen voor de Moormanbrug kunnen dan beter en effectiever worden ingezet voor de offshore en voor het (de)mobiliseren van goederen en crew-changes, het sterke logistieke punt van Den Helder.

Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland gaan dit jaar twaalf projecten van start die zich richten op meer duurzame Noord-Hollandse zeehavens. De projecten leveren een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit, een efficiënter gebruik van de schaarse ruimte in de zeehavens en het stimuleren van de circulaire economie.

Voorbeelden van deze verduurzamingsprojecten zijn een installatie voor het terugwinnen van fosfaat, een installatie voor de verwerking van restladingen van tankschepen, de aanleg van een tankponton voor de alternatieve brandstof LNG en het aanleggen van walstroom.

Gezamenlijk ontvangen de initiatiefnemers een bijdrage van de provincie van 3,3 miljoen euro. Zelf investeren de initiatiefnemers ruim 14,5 miljoen euro. Door de uitvoering van deze projecten worden de havens van Den Helder en het Noordzeekanaalgebied verder verduurzaamd en meer toekomstbestendig. Tevens dienen de projecten als inspiratiebron voor andere havens en ondernemers.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten