Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

VIB-check

Maandag, 31 oktober 2016 07:20
VIB-check

De inspectie SZW en het ministerie  van I&M hebben de website
www.vib-check.nl gelanceerd om de kwaliteit van veiligheidsinformatiebladen te verhogen. Professionele eindgebruikers van bijvoorbeeld verf, inkt, lijm of kit, kunnen op deze website checken of het veiligheidsinformatieblad dat ze hebben ontvangen aan de belangrijkste eisen voldoet.

U wilt veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen en mengsels. Het veiligheidsinformatieblad (VIB), dat u van uw leverancier krijgt, is daarvoor onmisbaar. Het bevat alle eigenschappen van het product. Van de gevaren en de chemische samenstelling tot informatie over beschermings-middelen, veilig gebruik, transport en afvoer.

Het is belangrijk én wettelijk verplicht dat uw leverancier het VIB goed invult. Als er informatie niet klopt of ontbreekt, kan dat gevaar opleveren voor uw medewerkers. Doe daarom de VIB-check. Zo weet u zeker dat u veilig aan de slag kunt.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten