Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Versterking Houtribdijk gegund

Donderdag, 20 april 2017 09:20
Versterking Houtribdijk gegund
Boskalis maakt bekend dat Rijkswaterstaat voornemens is de versterking van de Houtribdijk te gunnen aan de combinatie Boskalis en Van Oord. Met het contract is een aanneemsom van EUR 90 miljoen gemoeid, waarvan het Boskalis aandeel EUR 45 miljoen bedraagt.

Het project omvat het versterken van de Houtribdijk aan beide kanten met zand en steen over een lengte van circa 25 kilometer. De werkzaamheden zullen in de periode 2017-2020 worden uitgevoerd. Deze dijkverbetering maakt onderdeel uit van het landelijke Hoogwater beschermingsprogramma, een alliantie van Rijkswaterstaat en alle waterschappen om primaire dijken op een meer innovatieve en robuuste wijze te versterken.

De Houtribdijk, gelegen tussen Enkhuizen en Lelystad, beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater. Ten tijde van een storm voorkomt de dijk dat het water tussen het Markermeer en het IJsselmeer wordt uitgewisseld. De dijk voldoet echter niet meer aan de wettelijke veiligheidsnorm. Ten behoeve van het Hoogwaterbeschermingsprogramma werkt Boskalis momenteel eveneens aan de versterking van de Waddenzeedijk op Texel de versterking en het aardbevingsbestendig maken van de Waddenzeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl en de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten