Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Vaste partners onderhoudsprojecten Gemeente Haarlem

Maandag, 21 augustus 2017 08:36
Vaste partners onderhoudsprojecten Gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem zet een volgende stap in het onderhoud van de stad. Na het dagelijks beheer van de openbare ruimte worden inmiddels ook alle groot onderhoudsprojecten door vaste contractpartners uitgevoerd.

Bij de voorbereiding van projecten wordt de gemeente Haarlem ondersteund door Antea Nederland B.V. en Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs B.V. Bij de uitvoering van de projecten zijn Dura Vermeer divisie Infra B.V., Heijmans Infra B.V., aannemingsmaatschappij van Gelder B.V. en Oosterhof Holman beton- en waterbouw B.V. gecontracteerd. De contractperiode geldt voor 4 jaar met de mogelijkheid tot nog 1 jaar verlenging.

"De nieuwe manier van werken met vaste partners moet ervoor zorgen dat door intensievere samenwerking de groot onderhoudsprojecten efficiënter worden uitgevoerd. De nieuwe partners gaan daarnaast op innovatieve wijze een bijdrage leveren aan de circulaire economie en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Haarlem. Voor participatie en inspraak blijft de gemeente verantwoordelijk. De marktpartijen hebben hierin alleen een ondersteunende rol", aldus wethouder Cora Yfke Sikkema.

Intensieve samenwerking
De komende jaren werkt de gemeente samen met 2 project- en ingenieursbureaus voor de voorbereiding van projecten en 4 aannemers voor de uitvoering. Door de samenwerking ontstaat meer routine en duidelijkheid in de rolverdeling tussen de regisserende gemeente en de regie partners. Daarnaast kunnen de gemeente en de verschillende partners beter gebruik maken van elkaars innovatie kracht.

Efficiency in de projecten wordt verhoogd
Door intensieve samenwerking met vaste partners is ook de verwachting dat de efficiency in de projecten wordt verhoogd. Doordat er eenmaal in de 4 jaar een Europese aanbesteding plaats vindt in plaats van voor ieder project 2 aanbestedingsprocedures. Ook de kwaliteit van de dienstverlening van de marktpartijen gaat omhoog.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten