Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

TU/e studenten stellen hun zonneauto Stella Vie voor

Woensdag, 26 juli 2017 02:49
TU/e studenten stellen hun zonneauto Stella Vie voor

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben onlangs de Stella Vie, een zonneauto voor vijf personen, gepresenteerd. Ze nemen hiermee deel aan de World Solar Challenge. Wat nieuw is aan de auto is dat deze voor het eerst geschikt is voor vijf personen. Daarnaast is de auto efficiënter dan alle voorgaande zonnewagens. Met minder zonnecellen op het dak is de auto nog steeds in staat om zo’n 1.000 kilometer te rijden op een zomerse dag in Nederland.


Stella Vie (een verwijzing naar het dagelijkse gezinsleven) is ‘de auto van de toekomst’, volgens de studenten. Met de zon als brandstof bereikt de auto een maximum snelheid van 130 km/u. Daarnaast bevat de auto nieuwe, slimme technologie, zoals een parkeernavigatiesysteem die tijdens het parkeren rekening houdt met de stand van de zon.

Het team van 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven verdedigt haar wereldtitel in de tweejaarlijkse wedstrijd voor zonneauto’s. Deze wedstrijd voert 3.000 kilometer dwars door de outback van Australië. Het team rijdt in de Cruiser Class (voor praktische auto’s). Hierin worden zij beoordeeld op technische innovatie, batterijverbruik en aantal vervoerde personen.

Teams uit Delft en Twente doen mee in de Challenger Class. Zij strijden om de titel voor de snelste eenpersoons auto. 
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten