Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

TU/e nummer één samenwerking met industrie

Donderdag, 05 oktober 2017 01:31
TU/e nummer één samenwerking met industrie
De universiteit scoort wereldwijd het beste op samenwerkingen met industrie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, aldus de Times Higher Education World University Ranking. De TU Eindhoven is ook sterk gestegen op de algemene ranglijst van de Times Higher Education World University Ranking. 


NVDO Lidbedrijf  TU Eindhoven is op deze algemene ranglijst 36 plaatsen gestegen. Beoordelingen worden gedaan op het vlak van onderwijs, onderzoek, wetenschappelijke publicaties, samenwerking met bedrijfsleven en internationalisering: Teaching (the learning environment), Research (volume, income and reputation), Citations (research influence) en Industry income (knowledge transfer).

Eerste Plaats
Op deze laatste indicator (Industry income) behoudt de TU Eindhoven wereldwijd de eerste plaats. Dat betekent dat de universiteit het beste scoort op samenwerkingen met industrie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Dat past binnen de ambities van de universiteit. Zo heeft de TU Eindhoven enkele jaren geleden een eigen programma ‘Impuls’ opgericht dat onderzoeks-samenwerking met de industrie stimuleert.

Het behoud van de koppositie bevestigt voor bestuursvoorzitter Jan Mengelers het unieke karakter van de TU Eindhoven. Mengelers: “De nummer één positie in deze lijst is een bevestiging van de kwaliteit van deze universiteit. We zijn sterk in wetenschappelijk onderzoek en dat wordt gewaardeerd én gestimuleerd door de industrie in deze regio. Samenwerking levert dan mooie dingen op.”

Dit jaar zijn voor het eerst 1.000 instellingen uit 77 verschillende landen gepresenteerd in de ranking. Vorig jaar waren dat er nog 980. Met name Chinese en Zuid-Koreaanse instellingen verstevigen de posities op de ranking.

Met dank aan Engineeringnet
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten