Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Topbedrijven op de bres voor Gelderse industrie

Donderdag, 04 mei 2017 01:19
Topbedrijven op de bres voor Gelderse industrie

In 2020 moet Gelderland de derde industrieregio van Nederland zijn. Met deze boodschap ontving Commissaris van de Koning Clemens Cornielje gisteravond 25 Gelderse topbedrijven en kennisinstellingen, waaronder VMI, Nedap, AkzoNobel en de WUR. Met gedeputeerden Michiel Scheffer en Jan Markink gingen de bedrijven in gesprek over de industrie van de toekomst: een slimme en schone industrie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid.


Michiel Scheffer is blij dat de bedrijven willen meedenken: ‘We staan aan de vooravond van een industriële renaissance. Na de stoommachine, de massaproductie en het internet zorgt digitalisering voor een nieuwe industriële revolutie. Steeds meer bedrijven halen hun productie terug uit Azië. Dit biedt veel kansen voor onze industrie.’ Gelderland is de vierde industrieregio van Nederland. Er werken meer dan 200.000 mensen in de industrie en aanverwante sectoren in Gelderland. De 7500 industriebedrijven leveren 11% van het regionaal inkomen en 10% van de werkgelegenheid. Door te investeren in duurzame innovatie zet de provincie zich samen met ondernemers en het onderwijs in om de Gelderse industrie op drie te krijgen.

De Industrie Agenda van Gelderland is ambitieus. In 2020 moet 40% van de industriebedrijven digitaal produceren en 10% minder grondstoffen verbruiken. Meer groei, minder afval, meer banen. Provincie Gelderland wil investeren in proeffabrieken waar bedrijven samen de nieuwste productiefaciliteiten kunnen gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de 3D metaalprinter van Kaak uit Terborg die voor de helft van de tijd beschikbaar wordt gesteld aan MKB bedrijven en onderwijsinstellingen in de omgeving.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten