Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Toepassing nieuwe techniek in microchips

Woensdag, 05 juli 2017 01:29
Toepassing nieuwe techniek in microchips

De provincies Overijssel, Gelderland en Brabant gaan samenwerken aan de ontwikkeling van fotonica. Dat is een technologie die wordt toegepast in de nieuwste generatie microchips. De Universiteit Twente speelt daarin een belangrijke rol.

De drie provincies zoeken samen naar investeerders en promoten gezamenlijk het belang van de ontwikkeling van de technologie in binnen- en buitenland. Zij spraken dat af tijdens de eerste wereldwijde conferentie op het gebied van fotonica, die deze week plaatsvindt in Den Bosch.

Vinden van financiers
Nederland heeft een voorsprong in ontwikkeling van fotonica. Grote publieke en private investeringen zijn nodig om deze positie te behouden. De provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant willen kennisinstellingen en ondernemers op dit gebied zo goed mogelijk ondersteunen. Zij willen daarom de benodigde financiers vinden.

Bedrijven in Brabant en de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelen en produceren vooral chips voor datacenters. In Overijssel richten Universiteit Twente en Twentse bedrijven zich op toepassingen voor telecommunicatie en medische industrie. Gelderland heeft met de fabriek van NXP een belangrijke faciliteit voor het produceren van chips voor de auto-industrie. De regio’s willen samen een substantieel aandeel veroveren in de snelgroeiende markt voor geïntegreerde fotonica.

Data transporteren met behulp van licht
Fotonische chips transporteren data met behulp van licht in plaats van elektriciteit. Zij zijn daardoor vele malen sneller, kleiner en energiezuiniger dan de huidige microchips. Bedrijven in tele- en datacommunicatie, ruimtevaart, landbouw en gezondheidszorg verwachten hiermee grote technologische vooruitgang te kunnen boeken.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten