Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Tekort van 700 miljoen euro voor spoorprojecten

Donderdag, 24 november 2016 09:56
Tekort van 700 miljoen euro voor spoorprojecten

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft voor spoorprojecten tot 2030 een gat in de begroting van 700 miljoen euro. Staatssecretaris Sharon Dijksma moet met name voor onderhoud op zoek naar slimme oplossingen.
De financiële middelen voor beheer, onderhoud en vervanging van het spoor zijn onvoldoende voor de ambities. Tot 2030 is hiervoor 17 miljard euro beschikbaar gesteld, 475 miljoen euro te weinig. Ondanks eerder besparingsmaatregelen is er voor het programma om meer treinen te laten rijden een tekort van 200 miljoen euro. Dit is 7% van het nog te bestemmen budget. Dijksma heeft de bezorgde Tweede Kamer in een brief laten weten dat ze bezig is met het nemen van beheersmaatregelen. Ze nuanceert dat er tot 2030 in totaal 27,4 miljard euro is voor het spoor (10,4 miljard voor aanlegprojecten). De staatssecretaris zoekt de oplossing vooral in het verruimen van de beschikbare tijd. `Ik hanteer daarbij een gefaseerde aanpak om te komen tot een toekomstbestendig en efficiënt onderhoud van het spoor.` Ze sluit niet uit dat er na 2030 geld bij moet voor het Programma Hoofdfrequent Spoorvervoer.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten