Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Teijin Aramid breidt capaciteit uit

Maandag, 21 augustus 2017 08:40
Teijin Aramid breidt capaciteit uit

NVDO Lidbedrijf Teijin Aramid kondigde aan dat het bedrijf haar aramide-productiecapaciteit voor de Twaron supergaren gaat uitbreiden. Teijin Aramid gaat investeren in nieuwe spin-technologie voor de Twaron-faciliteit in Emmen die in het eerste kwartaal van 2019 gereed moet zijn.


De vraag naar Teijin's hoogwaardige para-aramide vezel Twaron neemt toe en de nieuwe spin-technologie zal het bedrijf in staat stellen om de productiecapaciteit te vergroten en te voldoen aan de marktvraag. Teijin Aramid investeert continu in nieuwe technologieën om innovatieve aramideproducten te creëren en samen met haar klanten naar oplossingen te zoeken. In de afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf 5% van de jaarlijkse omzet geïnvesteerd in R&D-activiteiten.

Twaron, Teijin Aramid's supervezel, wordt steeds vaker in steeds geavanceerdere producten in verschillende industrieën gebruikt. Gert Frederiks, CEO & Directeur van Teijin Aramid zegt: "Deze investering benadrukt onze ambitie om duurzame en kostenefficiënte producten te produceren en te leveren aan de markt en versterkt onze positie als wereldwijd marktleider. Dit zal ons in staat stellen om aan de groeiende marktvraag te voldoen en tegelijkertijd de nieuwste technologieën te implementeren.” De uitbreiding van de spin-capaciteit staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019. De nieuwe technologie zorgt ook voor verdere automatisering van het spin-proces, waardoor operators aanzienlijk minder fysiek belastend werk hebben. Dit is in lijn met de plannen van Teijin Aramid om de productie verder te automatiseren en HSE-aspecten (Health, Safety, Environment) te verbeteren. Vanaf 1 april 2017 heeft Teijin al haar aramideactiviteiten in één wereldwijd bedrijfsonderdeel samengevoegd. Sindsdien is Teijin Aramid verantwoordelijk voor alle aramide- en polyethyleenproducten die het bedrijf produceert, ontwikkelt en verkoopt. Daarom heeft Teijin Aramid nu productiefaciliteiten voor aramide in Thailand (Teijinconex neo), Japan (Teijinconex en Technora) en in Nederland (Twaron en Endumax).

Over Teijin Aramid

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Group en wereldleider op het gebied van aramide. Teijin (TSE: 3401) is een technologiegedreven internationale onderneming die geavanceerde oplossingen biedt op verschillende terreinen die waarde toevoegen aan het milieu en de omgeving, veiligheid en beveiliging, rampenbestrijding, demografische wijzigingen en een verhoogd gezondheidsbewustzijn.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten