Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Strukton renoveert secundaire installaties

Donderdag, 07 september 2017 06:05
Strukton renoveert secundaire installaties
TenneT heeft Strukton Systems de opdracht gegund voor de renovatie van de secundaire installaties van de 110-150 kV-stations in Driebergen, Oudenrijn, Oudeland, Theemsweg en Merseyweg. De renovatieprojecten worden uitgevoerd conform een UAV-GC Engineering & Construct (E&C) contract. 


Het eerste project van de reeks startte eind juni en het laatste station zal uiterlijk in september 2020 worden opgeleverd. TenneT is bezig de secundaire installatie in haar stations te vervangen. Dit proces biedt gelijk de mogelijkheid om de gedeelde stations systeemtechnisch en fysiek los te koppelen van de installaties van de Regionale Netbeheerder (RNB). Van oudsher waren deze stations in beheer bij het gemeentelijke of provinciale energiebedrijf. Door de splitsingswet is het beheer van het transportnet (hoogspanning) naar Tennet gegaan en het distributienet (middenspanning) naar de RNB. Vaak bevinden de beveiligings- en besturingspanelen van zowel hoog- als middenspanning zich in hetzelfde gebouw. 

TenneT wil deze installaties nu fysiek en bedrijfsmatig scheiden van die van het RNB. De secundaire installaties worden waar mogelijk in een prefab betonnen gebouw ondergebracht. De bijbehorende civiele, tertiaire en telecom werkzaamheden behoren ook tot de scope van dit project. Omdat dit veelal complexe installaties zijn, en de gebruikte technologie dateert van de jaren tachtig of daarvoor, is een goede voorbereiding zeer belangrijk. De betreffende stations moeten 'gewoon' in bedrijf blijven. Tevens moet de ombouwperiode (VNB) tot een minimum worden beperkt. Strukton heeft ervoor gekozen om in zijn plan van aanpak te kiezen voor een plug & play concept, waarbij alle beveiligings- en besturingspanelen zoveel mogelijk van te voren als combinatie getest worden en alle componenten vooraf waar mogelijk op stekers worden uitbedraad. Tevens wordt de functionaliteit zoveel mogelijk samengebracht in een combikast. De raamovereenkomst geldt voor een periode van minimaal drie en maximaal vijf jaar.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten