Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Sterke vraag naar Duitse metaalbewerkingsmachines

Donderdag, 01 juni 2017 10:06
Sterke vraag naar Duitse metaalbewerkingsmachines
De Duitse machine-industrie heeft in het eerste kwartaal van 2017 zes procent meer orders ontvangen ten opzichte van vorig jaar. De binnenlandse vraag steeg met twee procent, terwijl de internationale orders met acht procent groeiden.
 


“Het aantal orders dat de Duitse fabrikanten van metaalbewerkingsmachines hebben ontvangen, ligt hoger dan verwacht,” zegt dr. Wilfried Schäfer, directeur van de VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken) in Frankfurt am Main. De internationale vraag blijft consistent hoog. De eurolanden vormen daarbij een betrouwbare markt. Er was in het eerste kwartaal een onevenredig hoge stijging van 23 procent in orders voor metaalbewerkingsmachines in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “Bovendien is de toename van de vraag vanuit China, als belangrijke afzetmarkt nu in volle breedte te merken,” meldt Schäfer. Orders stegen vorig jaar met meer dan twintig procent, vooral door grote projecten in de automobielindustrie in China. De sterke ontwikkeling is echter in het eerste kwartaal van 2017 voortgezet.

“De Duitse metaalbewerkingsindustrie blijft stabiel presteren op hoog niveau, ongeacht de vele crises en onzekerheden die verschillende delen van de wereld beïnvloeden,” aldus Schäfer.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten