Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Snellere implementatie industriële warmtepomptechnologie

Woensdag, 01 maart 2017 11:16
Snellere implementatie industriële warmtepomptechnologie

De CO2-voetafdruk van industriële processen te verminderen is essentieel om een duurzame en toekomstbestendige procesindustrie te realiseren. Warmtepomptechnologie gaat hierbij een belangrijke rol spelen. 

Grootschalige toepassing van industriële warmtepompen betekent nog wel enkele barrières verwijderen. Niet alle partijen zijn bewust van de mogelijkheden en betrokken. De partijen die een belangrijke rol spelen zijn actief in de technologieontwikkeling en implementatie tot aan de financiële sector en beleidsmakers. Op initiatief van de TKI Energie & Industrie, bundelen ECN, ISPT en IEExperts hun krachten om een blauwdruk te maken voor een breed platform om de industriële uitvoering van de warmtepomptechnologie te versnellen.

Onderzoek en visievorming
In de komende maanden worden de technologische ontwikkelingen en beoogde toepassingen in kaart gebracht. De belanghebbenden uit verschillende sectoren worden uitgenodigd hun visie te geven over de status en het bewustzijn van de warmtepomptechnologie binnen hun vakgebied en hun ideeën over de mogelijkheden voor grootschalige adoptie. Dit onderzoek moet leiden tot een blauwdruk van het platform dat belemmeringen van grootschalige toepassing van industriële warmtepompen aan de kaak stelt.

Een belangrijke functie van het platform is bewustzijn creëren over de kansen en mogelijkheden van industriële warmtepompen binnen de doelmarkten.Het geeft een gezamenlijk inzicht in de beschikbaarheid en de time-to-market van de technologie.Dit opent de weg naar brede implementatie. De actieve betrokkenheid van de overheid in het platform biedt de kansen om effectieve beleidsmaatregelen voor te bereiden en door te voeren.

Ecosysteem voor waardeketen
Dit platform zal resulteren in een ecosysteem voor de hele waardeketen, dat brede beschikbaarheid van betaalbare warmtepomptechnologie voor de industriële implementatie mogelijk maakt. Dit zal de enorme potentie van de warmtepomptechnologie op de gebieden van energiebesparing en CO2-footprint reductie in de industrie ontgrendelen. Het vooronderzoek naar de invoering van de warmtepomptechnologie-platform zal naar verwachting in april 2017 worden afgerond.

Meer informatie
Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen van dit platform, neemt u contact op met Klaartje Rietkerken – klaartje.rietkerken@ispt.eu, Operational Program Manager ISPT
Voor meer informatie over de warmtepomptechnologie en haar toepassingen, neemt u contact op met Simon Spoelstra, innovation manager industrial heat ECN.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten