Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Slachtoffers en nabestaanden: actie tegen arbeidsongevallen

Zaterdag, 17 juni 2017 08:44
Slachtoffers en nabestaanden: actie tegen arbeidsongevallen
Dagelijks lopen tientallen werknemers blijvend of tijdelijk letsel op. En ieder jaar sterven gemiddeld 60 tot 80 mensen door een ongeval op hun werk. Daarom is een actieplan nodig tegen arbeidsongevallen en moeten slachtoffers en nabestaanden fatsoenlijk worden behandeld.


Daarvoor strijdt de Stichting Arbeidsongevallen, die is opgericht door slachtoffers, nabestaanden en sympathisanten.

Schrijnende verhalen van slachtoffers
Volgens de meest recente cijfers (uit 2015) liepen 211 duizend werknemers lichamelijk of geestelijk letsel op door een ongeval tijdens het werk. En het aantal arbeidsongevallen neemt al jaren niet af. Bovendien zal de aantrekkende economie naar verwachting eerder een toename dan een afname van arbeidsongevallen laten zien.

De Stichting Arbeidsongevallen hoort regelmatig schrijnende verhalen van slachtoffers en nabestaanden van arbeidsongevallen. Volgens de Stichting gaat het dan vaak om situaties waarin de werkgever ontkent dat het ongeval heeft plaatsgevonden of betwist dat het letsel is ontstaan door het arbeidsongeval. Ook blijft de toedracht van een ongeval vaak onduidelijk en zijn verzekeraars niet altijd bereid om uit te keren.

Actieplan tegen arbeidsongevallen
De Stichting vindt dat werkgevers, overheid, vakbonden en verzekeraars een actieplan moeten maken dat ervoor zorgt dat het aantal arbeidsongevallen niet gaat stijgen maar gaat dalen en dat slachtoffers en nabestaanden beter worden bejegend.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten