Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Self Assessment Questionnaire beschikbaar na geslaagde proef

Dinsdag, 18 augustus 2015 11:29
Self Assessment Questionnaire beschikbaar na geslaagde proef

 
De zogeheten Self Assessment Questionnaire (SAQ) is beschikbaar voor chemiebedrijven. Met dit, in opdracht van Veiligheid Voorop, ontwikkelde instrument kunnen (BRZO-)bedrijven uit de chemieketen hun veiligheidssituatie doorlichten. Ter voorbereiding op de lancering is de SAQ uitvoerig getest en verbeterd bij chemiebedrijven.

Via de SAQ beantwoorden medewerkers vragen over de thema’s veiligheidscultuur, veiligheidsbeheersysteem en integriteit van de installaties. Dit levert een beeld op van de veiligheidsprestaties en leidt tot een verbeterplan.

Naast deze drie vragenlijsten is er een handreiking beschikbaar waarin staat uitgelegd hoe een bedrijf de SAQ kan uitvoeren. De bijbehorende korte presentatie legt uit hoe het instrument moet worden toegepast. Alle onderdelen zijn beschikbaar op de website van Veiligheid Voorop.

Verbetervoorstellen
De komende tijd zal Veiligheid Voorop de ‘papieren’ versie omzetten in een digitale variant. Daarnaast wordt de SAQ (in samenwerking met de regionale veiligheidsnetwerken) na de zomer uitgerold via een workshop. De SAQ kwam tot stand met ondersteuning van een Safety Deal tussen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het programma Veiligheid Voorop.

Voor de vragenlijst Veiligheidscultuur klikt u HIERVoor de vragenlijst Veiligheidsmanagement klikt u HIERVoor de vragenlijst Technische Installaties klikt u HIERDe Gebruikershandleiding treft u HIER

De Questionnaire treft u HIER

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten