Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Reststromen verwaarden in een circulaire voedselketen

Woensdag, 26 september 2018 10:27
Reststromen verwaarden in een circulaire voedselketen
Per jaar wordt er 2 miljoen ton voedsel verspild in Nederland. Dat gebeurt op verschillende plekken in de keten. Lamb Weston / Meijer heeft in kaart gebracht hoeveel verspilling en verlies er tijdens de verwerking van aardappels optreedt.

De meeste verspilling ontstaat aan het begin en aan het einde van de aardappelketen. Dat is tijdens de teelt en opslag en uiteindelijk bij de consument.

De onderstaande infographic laat zien welke reststromen er tijdens de productie van frites ontstaan. Lamb Weston / Meijer zet deze restromen zo hoog mogelijk in vanuit een zowel ecologisch als economisch perspectief. Het uiteindelijke doel is om volgens een circulair model voedselketens te sluiten. Dat betekent dat er geen afval ontstaat en verliezen en verspilling tijdens productie geminimaliseerd worden. De niet-vermijdbare reststromen worden zo hoog mogelijk verwaard.

Lees het hele interview HIER

Belangrijke wijziging voor toestemming voor cookies voor Advertenties en Social Media. Bekijk wat wij gebruiken als we de cookie plaatsen op onze cookie statement pagina.

Als je niet wil dat jouw internetgedrag voor deze doeleinden gebruikt wordt, wijzig dan de Cookie-instellingen.

Instellingen aanpassen