Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Provincies tegen mogelijke overname van AkzoNobel

Zaterdag, 01 april 2017 12:51
Provincies tegen mogelijke overname van AkzoNobel
De provincies Gelderland, Overijssel, Groningen en Zuid-Holland zijn tegen een mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG Industries. Dat zeggen de vier provincies in een gezamenlijke verklaring. PPG deed eerder deze maand een bod, dat AkzoNobel afwees. Mogelijk doet PPG nog wel een nieuw, hoger bod.

Het verf- en chemiebedrijf heeft in deze vier provincies 14 vestigingen en ruim 5000 werknemers. "Bedrijven moeten hun overnames terugverdienen", zegt gedeputeerde Michiel Scheffer van Gelderland. "Deze overname zet meer dan 5000 banen op het spel in de provincie. Banen die hard nodig zijn nu we uit de crisis komen."

Innovatie
"AkzoNobel is een belangrijke aanjager van innovatie in de provincie", zeggen de vier gedeputeerden voor economie. "In de laboratoria in Deventer en Sassenheim werken honderden mensen aan slimme en schone innovaties." AkzoNobel zag zelf ook niets in het bod van de Amerikanen. "Het is te laag en een onderwaardering van AkzoNobel en het is bovendien niet in het belang van de aandeelhouders, klanten en werknemers", schreef het concern. Ook demissionair minister Kamp van Economische Zaken is tegen de overname.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten