Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Project rond smart tooling en robots in onderhoud

Zondag, 11 september 2016 08:53
Project rond smart tooling en robots in onderhoud

Het nieuwe project SmartTooling gaat bedrijven ondersteunen die mee willen werken aan innovaties op het gebied van SmartTooling en Robots in de onderhoudssector. Voor het project werken industrie en universiteiten samen. 

Het project legt de focus op automatisering. Door de ontwikkeling van prototypes van robots en tools kan onderhoud veiliger, goedkoper, schoner en efficiënter worden. Een voorbeeld hiervan zijn robots die schoonmaken en inspecteren op voor mensen lastige of niet toegankelijke locaties. Omdat robottechnologie jong is, zijn er veel onzekerheden en mogelijkheden die nog niet zijn onderzocht of ontwikkeld. Dit project moet mkb- en kmo-bedrijven in de grensregio stimuleren robotinnovaties te ontwikkelen. 


Er zal onderzoek worden gedaan naar inspectie-, cleaning- en werkplaats-robotica en drones. Dit laatste type, ‘de vliegende robot’, is voor inspecties in de procesindustrie nog minimaal in gebruik. Dankzij de ontwikkeling hiervan kan de veiligheid bij het inspecteren van bijvoorbeeld de binnenkant van tanks sterk worden verbeterd. Dankzij de actieve betrokkenheid van kennis-instellingen zoals onder andere universiteit Twente, een vooraanstaand instituut op gebied van robotica, wordt bijgedragen tot een directe stimulans voor technologische doorontwikkeling van mkb- en kmo-bedrijven. BASF en Dow Benelux fungeren als testlocatie. De grensoverschrijdende samenwerking geeft bedrijventoegang tot een breed scala van expertise en infrastructuur die nu niet of moeilijk toegankelijk is. Hierdoor kunnen best practices worden uitgewisseld zodat ook na afloop van het project kennis blijft gewaarborgd.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten