Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Praktijkrichtlijn RGA-installaties gepubliceerd

Maandag, 21 augustus 2017 08:24
Praktijkrichtlijn RGA-installaties gepubliceerd

Een herzien deel 45 is gepubliceerd van de bekende serie NPR 3378 Praktijkrichtlijn Gasinstallaties. Deel 45 is gericht op het werken aan bestaande rookgasafvoersystemen en gaat met name in op situaties als het vervangen van het verbrandingstoestel, wijziging in de schil van het gebouw en wijziging van de (mechanische) ventilatie.

Belangrijk aandachtspunt is het voorkomen van risico’s met koolmonoxide. Deze NPR is van belang voor installateurs, ontwerpers en inspecteurs van verbrandingstoestellen en rookgas afvoersystemen.


De titel van NPR 3378-45 luidt: “Praktijkrichtlijn gasinstallaties – Sectie afvoersystemen – Deel 45: Vervangen van verbrandingstoestellen, werken aan de voorziening voor de afvoer van rookgas van verbrandingstoestellen en het beoordelen van de consequenties van wijzigingen aan de bestaande ventilatie en infiltratie van het gebouw - Leidraad bij NEN 2757-1 en NEN 8757”.

De gehele NPR 3378-serie, evenals de voor gasinstallaties van belang zijnde normen, maakt deel uit van de webtool 'Werken-met-NPR-3378'.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten