Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Pilot Nijkerkerbrug definitief gegund

Dinsdag, 15 augustus 2017 01:33
Pilot Nijkerkerbrug definitief gegund


De versterking van de Nijkerkerbrug is definitief gegund aan de combinatie van Mourik en Besix. Marktpartijen en Rijkswaterstaat werkten tijdens de aanbesteding veel samen, waarbij de overbodige regels overboord werden gezet. Dat meldt Cobouw.


De aanbestedingsprocedure van de Nijkerkerbrug was bijzonder. Er werd namelijk niet geselecteerd op prijs en oplossing voor de brug, maar op de beste samenwerkingspartner. De combinatie NU en Rijkswaterstaat werkten samen aan het ontwerp en stelden samen de prijs vast. Ook schreven ze samen de overeenkomst, op basis van de scope en de afspraken over de onderlinge samenwerking en de risicoverdeling. De winnaar van de aanbesteding kreeg geen contract, maar met een handleiding met dwingende regels.

Breken met vechtcontracten

Rijkswaterstaat heeft gekozen voor deze manier van aanbesteden, omdat het wil breken met vechtcontracten en het de stroeve samenwerking met marktpartijen beu is. De renovatie van de Nijkerkerbrug is daarom gekozen als pilot voor de Marktvisie. Hierin werd radicaal anders gewerkt en werden alle overbodige regels overboord gezet.


Nijkerkerbrug

De Nijkerkbrug moest door de toegenomen verkeersdrukte en de zwaardere voertuigen versterkt worden. Het projectteam heeft, in overleg met de omgeving, gekozen voor een ontwerp waarbij de werkzaamheden vooral aan de onderzijde van de brug plaatsvinden. De hinder blijft daardoor tot een minimum beperkt. Na de zomervakantie zullen Mourik en Besix beginnen met de renovatie.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten