Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Opdrachtgevers in de bouw moeten weer ‘netjes betalen’

Donderdag, 20 april 2017 09:18
Opdrachtgevers in de bouw moeten weer ‘netjes betalen’
Opdrachtgevers in de bouw zullen de komende jaren meer moeten betalen voor appartementen, infrastructuur, woningen en kantoren. De inkoopprijzen stijgen en bouwbedrijven willen dit doorberekenen. Dat vertelt de CEO van Heijmans, Ton Hillen aan het FD. Vorig jaar moest Heijmans noodgedwongen opdrachten laten liggen, omdat opdrachtgevers te weinig compensatie boden.
Opdrachtgevers moeten zich financieel flexibeler op gaan stellen, anders komen projecten in gevaar. Heijmans is net als zijn branchegenoten selectiever geworden in de opdrachten die aangenomen worden. In het verleden zijn teveel risico’s genomen, die tot grote verliezen leidden.

Netjes betalen
Volgens Heijmans zijn de hogere bouwkosten deels ook een terugkeer naar normale verhoudingen. Een aantal opdrachtgevers heeft de laatste jaren geprofiteerd van de gekte in de markt. De CEO stelt echter dat als Nederland een gezonde bouwnijverheidssector wil, dat er op een nette manier betaald moet worden. Hij vraagt naar eigen zeggen geen extreme marges. Op termijn wil het bouwbedrijf bij bouwproductie naar een marge van 3 tot 4 procent en bij vastgoedontwikkeling naar 6 tot 8 procent. Heijmans vindt verder dat de risico’s beter verdeeld moeten worden en constateert dat diverse opdrachtgevers dat ook wensen. De Marktvisie is daarvan een goed voorbeeld.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten