Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Ontwikkeling veelbelovende inspectierobot afvalwaterleidingen

Vrijdag, 04 november 2016 04:30
Ontwikkeling veelbelovende inspectierobot afvalwaterleidingen

Samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Zuiderzeeland en Acquaint werkt Waterschap Aa en Maas aan de ontwikkeling van een inwendige inspectietechniek voor asbest cement (AC) afvalwaterleidingen. De nieuwe techniek moet het mogelijk maken rioolleidingen over de gehele lengte inwendig te inspecteren. Zo kan de restlevensduur van leidingen worden bepaald en kunnen we keuzes maken ten aanzien van onderhoud en vervanging.

Leidingstelsels die afvalwater transporteren verouderen. De deelnemende waterschappen willen daarom graag een beter inzicht in de toestand van de leidingen. Dit is niet eenvoudig, omdat door bochten en hoeken veel van deze leidingen lastig te inspecteren zijn. Een intelligente inspectierobot ('intelligent pig') biedt hierbij een oplossing.

In samenwerking met vijf waterleidingbedrijven en onderzoeksinstituut Wetsus startte Acquaint in 2015 met de ontwikkeling van een intelligent pig die door moeilijk te inspecteren leidingen kan. Naar verwachting is deze techniek in 2017 beschikbaar. De intelligent pig wordt nu verder doorontwikkeld voor het inspecteren van asbest cement afvalwaterleidingen, met geavanceerde ultrasone meettechnieken. Daarmee is deze innovatie wereldwijd uniek in zijn soort.

De innovatieve ontwikkeling met waterleidingbedrijven en onderzoekinstituut Wetsus is medegefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en de provincie Fryslân, via het subsidieprogramma Fryslân Fernijt IV.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten