Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Ontwikkeling autonoom drone-netwerk

Donderdag, 04 mei 2017 12:53
Ontwikkeling autonoom drone-netwerk

De Delftse startup AeroVinci ontvangt een investering van 300.000 euro van investeringsfonds UNIIQ en Delft Enterprises, voor de verdere ontwikkeling van een volledig autonoom drone-netwerk. 

AeroVinci is een spin-off van de TU Delft en werkt aan de ontwikkeling van de zogeheten ‘DroneDock’-technologie. Met deze technologie kunnen drones volledig autonoom opstijgen en landen, data verwerken, opladen en andere specialistische handelingen verrichten.Waar tot voor kort nog een dronepiloot nodig was, kan er met deze vernieuwde technologie gevlogen worden zonder bestuurder. Dit levert grote (financiële) voordelen op. Landbouw is een van de belangrijkste markten waar deze technologie wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan boeren die hun land laten inspecteren vanuit de lucht en automatisch advies krijgen over een gerichte inzet van irrigatie, bemesting en pesticiden. Dit zorgt voor een hogere opbrengst per hectare en lagere kosten.

Jochem Wieringa van AeroVinci “Wij zijn erg blij met deze financiering. Het geeft aan dat onze visie om grootschalige inzet van drones betaalbaar te maken dankzij volledige autonomie, wordt onderschreven door investeerders.”Liduina Hammer Fondsmanager van UNIIQ: “Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien.”Paul Althuis, Algemeen Directeur Delft Enterprises: “Wij vinden het mooi om te zien dat technologie die is ontstaan aan de universiteit, nu zijn weg vindt in succesvolle toepassingen.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten