Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Ondergrondse uitbreiding museum Paleis Het Loo gegund

Vrijdag, 01 september 2017 08:23
Ondergrondse uitbreiding museum Paleis Het Loo gegund
VolkerWessels onderneming Volker Staal en Funderingen (VSF) heeft het contract gekregen voor de ondergrondse uitbreiding van museum Paleis Het Loo in Apeldoorn. Paleis Het Loo wordt de komende jaren fors vernieuwd en verbouwd. Het contract voor de ondergrondse betonnen bouwkuipen, (hulp)constructies en (her)fundering, is één van de zes deelcontracten van de totale renovatie en uitbreiding. 
De ondergrondse uitbreiding verbindt de vleugels van het huidige paleis en het Corps de Logis (het hoofdgebouw). In de uitbreiding komen een royaal entreegebied en nieuwe tentoonstellingszalen. Zo ontstaat een prachtig ensemble met het paleis, de tuinen, de tentoonstellingszalen, het Juniorpaleis voor kinderen en het Huis van Oranje, waar de vaste collectie en wissel tentoonstellingen alle ruimte krijgen. Om het museum ondergronds te kunnen uitbreiden wordt er een tien-meter-diepe bouwkuip gemaakt van bijna 4500 m². Daarbij wordt ongeveer 4000 m³ staalvezelgewapende onderwaterbeton verankerd door circa 400 GEWI trekpalen. De 400 m verankerde bouwkuipwanden komen rond de gehele binnenplaats en deels ook op 4 plaatsen onder de bestaande monumentale gebouwen. In totaal wordt er hiervoor circa 45000 m³ koninklijk zand ontgraven. De bouw van de ondergrondse uitbreiding start in januari 2018, de heropening van het volledig vernieuwde paleis staat gepland voor het voorjaar van 2021.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten